Ta hand om din hälsa 

I följande text kommer vi att ta upp fem olika generella råd när det gäller att ta hand om sin hälsa.  

Det första rådet gäller träning och motion. Många av oss spenderar ju tiden hemma då vi som oftast arbetar hemma. Detta gör att många av oss är mer stillasittande än vanligt vilket är otroligt dåligt för vår hälsa. Rådet är att ta sig ut i naturen för en promenad under dagen. Detta har visat sig ha många goda hälsoeffekter enligt ett flertal studier. 

Ett andra råd är att försöka tänka på vad man äter under dagen då man ibland inte reflekterar över detta och ärligt talat så är det otroligt svårt ibland att inte sträcka sig efter chipsen eller ostbågarna efter en lång arbetsdag, men även vad vi äter har en stor effekt på vårt mående. så det kan vara svår men det är värt att se till att man får i sig tillräckligt med varierande frukt och grönt under en vecka. 

 

Tredje rådet gällande att ta hand om sin hälsa är att man också måste se till att man får tillräckligt med vila. Många har problem med sömnen och det är inte alltid lätt att somna när man tänker på olika saker och hjärnan “går på högvarv” som man säger. Men vilan är också otroligt viktig så om man behöver hjälp med detta så bör man diskutera det med sin läkare eller liknande och försöka hitta en lösning som fungerar för en själv.  

Råd nummer fyra för en bra hälsa är att försöka ta pauser under dagen och röra sig, till exempel med hjälp av PT & Kost & Tränare. Även om det bara är en fem minuters paus så är det bättre att ta tillfället i akt och röra sig lite grand och det kommer att h positiva effekter på hälsan. Många sitter stilla i flera timmar medan de arbetar, men att röra sig i fem minuter en gång i timmen kan öka både produktivitet och positivitet. 

Det femte och sista rådet är att se till att tänka på sig själv när det gäller tiden man spenderar på arbetet. Man behöver tid med familj och vänner också så se till att den tiden finns och att inte spendera en massa timmar på arbetet. Tänk också på att ett arbete ska vara givande och något man faktiskt vill göra, så se till att du tycker om ditt arbete. Det är självklart inte alltid lätt att göra och kanske blir utmaningen just detta för många, men att välja en karriär som är något man verkligen tycker betyder otroligt mycket i slutändan. 

 

Lycka till och en hälsosam dag önskas. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *